maanantai 19. maaliskuuta 2012

1/2Q/aurinko tuto (kuvina)

No niin tätäpä minulta on pyydetty, joten toteutan sen kaikella ilolla :)

Elikkä tarvitset pohjalle kynsilakan, jokin tumma on ihan hyvä. Sitten kuppiin vettä siveltimen puhdistusta varten, siveltimen, paperia minin sivellintä voi pyyhkiä, akryymaliit: kulta, hopea ja musta. Jokin alusta mihin voi puristaa akryylimaalia (eipä oo kuvaan näköjään päässyt, mutta ite käytän Pringles purkin kantta).


Lakkana itse käytin Maybelline New York 669 sävyä.

Lakkaa kynsi tasaisesti koko kynnen alueelta. Minulla riitti kaksi kerrosta. Kerrosta niin monta kertaa kuin tarve on jotta kynsi on kunnolla lakattu. Anna kynnen kuivua kunnolla kerrosten välillä ja ennen kuin aloitetaan akryylimaaleilla taiteilu :) Maltti on valttia!

Pursota akryylimaali tuubista pieni nokare mustaa maalia. Sivellin saa olla ohut.

Aloitamme hahmottelemalla puolikuun muutamilla pisteillä. Uskokaa pois puolikuu on paljon helpompi vetää tämän jälkeen yhdellä viivalla kun ei tarvitse mietti minne suuntaa maalaa just sillä sekunnilla. Olen huomannut tämän minulle toimivaksi tavaksi.

Puolikuun jälkeen maalataan auringon "säteet". Joka toinen on vähän pidenpi kuin välissä olevat. Aloita korkeimmalla olevasta säteestä niin saat jaoteltua säteet tasaisemmin ja lopputulos miellyttää silmää enemmän.

Seuraavaksi aloitemme täyttämään jo maalattua aurinkoa. Eli kultaista akryylimaalia taas alustaan. Semmoinen pieni nokare taas. Nyt voi ottaa vähän paksumman siveltimen käyttöön jos haluaa. Itse teen yhdellä ja samalla koko kuvan.

Maalataan nuo pidemmät säteet kullalla ja itse puolikuun muotoinen aurinko myös. Tässä ei taas kannata hoppuilla ja kerrostaminen on  hyödyksi. Pinta saa jäädä elävän näköiseksi, onhan aurinkokin elävä.

Seuraavaksi hopeista akryylimaalia ihan pienen pieni nokare.

Nyt maalataan hopealla lyhyemmät säteet ja auringon sisälle pieniä pisteitä mukaillen puoliympyrää. Viimeisenä maalataan mustat pisteen hopeisten pisteiden väliin. Itse tein nämä pisteet siveltimen kärjellä, mutta dotting tool tai hammastikkukin ovat ihan hyviä.
Ja ihan viimeisenä lakataan vielä huolellisesti kirkkaalla päälyslakalla ja annetaan kuivua. Näin kynsi on valmis. Olkaa hyvä, toivottavasti tästä oli hyötyä :)
Jos tulee mieleen kysyttävää niin kysykää ihmeessä. Yritän vastata parhaani mukaan :)

10 kommenttia:

 1. Tää olikin kiva! Selkeä ja helppo ymmärtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitten oon onnistunut tavoitteessani :)

   Poista
 2. Oi kiitos! Se olin minä kun pyysi tutoa aiheesta : ) Kiva, että toteutit. Tätä kokeilen heti kunhan pikkuisen saan kynsiin lisää pituutta, että mahtuu nuo säteetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä, kiva oli toteuttaa tää. Varsinkin kun on oma idea :) Onneks nuo mahtuu vähän lyhkäsemmillekki kynsille, jättää vain 1/2kuun jähän laihemmaksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tässä se taas nähään kuin monimutkaisesti välillä funtsin juttuja. Haasteessa pyydettiin 1/2kuu niin mä teen auringot :D

   Poista
 4. Ootko huomannu että models ownin beetlejuice kokoelma saa kolmella mahtavalla lakalla jatkoa sarjaan :D
  noita aurinko kynsiä täytyy kyllä kokeilla näyttää aika helpolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon joo tietoinen MO BJ kokoelman uusista tulokkaista :) oonkin niistä puhunut jo tuolla lepikossa kuhisee fb:n puolella :)
   Aurinko kynnet on tosi iisit, ei muuta kuin kokeilemaan :)

   Poista
 5. voisitko tehä joskus postauksen sun kaikista konad ja myös feikki laatoista oittaisit niistä yhteis kuvan ja kertoisit esim sun viis lempparia ja laatat mitä suosittelet alottelioille tai jtn sen tapasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin toiveesi toteutettavien listalle :) Ajan kanssa varmasti tulee tästä toiveestasi postaus. Kiitos toiveesta :)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita olivat ne sitten risuja tahi ruusuja, kunhan ovat asiallisia :)