perjantai 30. maaliskuuta 2012

Mikrohelmeilyä tuton muodossa

Tästä aiheesta pyydettiin postausta ja myös tutoa. Ajattelin ympätä molemmat nyt tään samaan. Saapi huomauttaa jos on sekava ;O

Elikkäs ensin esittelen omat microhelmeni.


Elikkäs mulla on nyt tällä hetkellä neljästä eri paikasta hommattuja helmiä, osa saatuja, osa ostettuja. Onneksi nää on riittoisia, eli ei kannata pienen purkin koon hämätä.

Microhelmiä saa ostettu melko monesta paikasta mm. verkkokaupoista jotka myyvät askartelu tarvikkeita, korun osia ja helmiä ja sitten tietenkin kynsiin erikoistuneet kaupat. Olempa nähnyt microhelmiä myytävänä ihan perus tavaratalossakin.

Laaduissa on suurtakin eroa. Parhaimmat olen ostanut kynsialan verkkokaupoista mm. MiMax ja Sanna Tara myyvät microhelmiä ja huonoimmat ebaysta. Koko eroja helmissä on yleensä aina jonkun verran, mutta sekin riippuu aika lailla paikasta josta olet ostanut.
Huonot päästävät väriä kun niihin laitetaan kirkaslakka päälle, parhaimmat ei.
Itse pidän siitä että helmet ovat erikseen pakattuja joko pulloihin tai muihin pikku purkkeihin, niissä eri värit eivät pääse sekoittumaan. Hyrrässä tätä tapahtuu valitettavan usein.

Mielestäni microhelmet ovat kiva koristelutapa joskin melko työläs, jos kärsit kipeistä niskoista niin tätä ei edes kannata aloittaa ;D

Eli ajattelin näyttää nyt sitten kohta kohdalta neljä eri tapaa ja näihätän on paljon lisää.. ja jokaisella oma tapansa taplata, tässä minun :)


 valmiit mallit
 Ensimmäisenä tulee tuo sydän kynsi:
Eli kuvassa on lähes kaikki tarvittavat. Pohja lakkaa en tähän laittanut, enkä nimeä muitakaan lakkoja, jokainen valitkoon mieleisensä :) Eli kolmea eriväristä lakkaa+ päällyslakka. Microhelmiä kolmea väriä, hammastikku tai joku vastaava teräväkärkinen millä saat helmet aseteltua yksitellen. Joku pieni purkki johon saat laitettua helmet. Sitten vihon ja kynän jos haluat suunnitella etukäteen kynnen kuvioinnin (mä itse teen tätä välillä ja välillä en vaan yksinkertaisesti saa aikaiseksi). Strassit kuuluvat toisiin kynsiin...

Upee ja yksin kertainen suunnitelma jonka pohjilta alan tekemään kynsiä, monta kertaa kynsistä ei tuu yhtään tän suunnitelman näköiset ;D

Lakkasin lakoilla suoraan kynnelle, sydän on helpoimmasta päästä näitä muotoja joita teen suoraan lakan siveltimellä. Alla olevassa kuvassa siveltimien vetojen suunnat piirretty sydämiin.

Laita helmet purkkiin jos haluat, itse en uskalla riskeetata sitä että tönäisen koko purkin pitkin pöytää ja lattialla. Joten siksi tosi usein näin...

Levitä kirkasta lakkaa katko viivojen sisäpuolelle. Ei kannata levittää välttämättä ihan koko matkalle jos teet tätä ihan eka kertaa, saattaapi olla vähän aikaa vievää tuo helmien yksitellen asettelu.

Elikkäs homma menee niin että tökkäät hammastikun pään kosteeseen lakkaan ja sen jälkeen pyydystät yhden helmen tikun päähän jolla tökkäät sen kosteaan lakkaan oikealle kohdalleen. Toistat niin monta kertaa kun tarvis vaatii jotta olet sydämen reunan saanut kierrettä helmillä. Lisää lakkaa tarpeen mukaan.

Seuraavaan sydämeen laitetaan toisen värisiä microhelmiä.

Kolmanteen sydämeen kolmannen värisiä.

Kun kaikki sydämet on reunustettu helmillä alkaa kierros kaksi. Tehdään sydänten sisälle vielä yhdet sydämet helmillä. Eli levitä lakkaa mukaillen sydämen muotoa.

Värit voit päättää itse. Minä laitoin niin että ne menevät ristiin ulkovärien kanssa.

Anna hetken kuivua vielä jotta helmet pysyvät paikoillaan kun levität päällyslakan ja tältä sen sitten pitäsi näyttää valmiina.


Seuraavaksi ajattelin näyttää kahden erillisen kuvion teon jossa on myös strasseja.

Näihin käytä vaaleenpunaisten strassien lisäksi kahden erivärisiä microhelmiä

Ensimmäisenä laitetaan strassit paikoilleen kynnelle. Tippa kirkasta lakkaa strassi alle ja siitä homma alkaa. Näitä kuviota ei siis ole oikeesti tarkoitettu samalle kynnelle. Ajan säästämiseksi tein itse kuitenkin niin.

Aloitetaan alimmaisesta strassista koska se on tosi helppo. Näitä näkee usein kynsillä jossa on muutakin strassikoristelua. Eli tarkoitus on vain reunustaa strassi microhelmillä. Levitä kirkasta lakkaa strassin ympärille ja asettele helmet yksitellen jälleen. Siinä se kaikessa helppoudessaan:

Seuraavaksi on tarkoitus tehdä kukkanen jossa siis strassi on kukan keskiosa. Aloita levittämällä kirkasta lakkaa terälehden mallisesti. Onnistuu helpoiten vetämällä keskeltä ulospäin ja ulkokärjessä painamalla hieman enemmän siveltimellä jolloin se vähän leviää.

 Asettele helmet terälehden muotoon. Jotkut tykkää erinmallisista, nyt tällä kertaa tää ihan perinteinen.

Sen jälkeen täytät yksitellen asettelemalla toisen värisiä helmiä terälehden sisä osan täyteen. Reunoja voi vielä vähän aikaa muotoilla jos näyttää että terälehti alkaa muuttaa muotoaan liiaksi.
Tee kaikki terälehdet samoin.
Anna kuivua ja levitä sen jälkeen kirkas lakka päälle ja se on sitten valmis :)


Viimeisenä on tää mun mielestä kaikkein helpoin ja mukavin näistä. Kynnen olen vesimarmoroinut valmiiksi jo aiemmin. Eli tarkoitus on seurata erivärien rajoja erivärisillä helmillä, tässä on vain oma mielikuvitus rajana :)

Kirkasta lakkaa siis levitetään halutulle kohdalle ja siihen aletaan taas asettelemaan yksitellen helmiä ja tälläisen lopputuloksen mä sain aikaiseksi:)

Jäikö kysyttävää? Kysy ihmeessä jos jäi niin yritän parhaani mukaan auttaa ja vastata :)


14 kommenttia:

 1. Mä tykkään ihan hirveesti noista kukista! :3 En oo vaan sen jälkeen koskenut microhelmiin kun onnistuin saamaan semmosen mun silmään... :''DD Irrotin kynnestä helmee toisella kynnellä ja sit se kimpos siitä... Lääkäri ei saanut sitä pois ja tuli sitten ite vuorokauden päästä pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihan on vähän kenkkuja tuon lentelyn kannalta, mullakin niitä ropisee pitkin päytää ja lattioita, silmään en oo vielä niitä saanu, suuhun kyllä... Mulla on onneks omasta takaa suojalasit päässä jatkuvasti (jotain hyötyä noista rilleistäkin :D)

   Poista
 2. mulla ei tohon hermot kestäis. huah..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tää ei oo heikkohermoisten hommaa :D

   Poista
 3. Tää oli mun mielestä tosi kiva ja kiinnostava teksti (: vois joskus kokeilla tota kukkaa :) se näyttää niin kauniilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Näyttää tekeminen paljon vaikeemmalta mitä oikeesti onkaan, ei muuta kuin kokeilemaan :)

   Poista
 4. nyt kyllä tekee mieli tilata nuita helmiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks nuo helmet ei hirveitä maksa ja hyrrästäkin riittää ihan todella pitkäksi aikaa laitettavaa :)

   Poista
 5. Tosi hieno tuto oli ja minulle oli apua, koska pari viikkoa sitten ostin yhden purkin microhelmiä ihan kokeillakseni minkälaisia ne on ja nyt sain sitten sinulta innoitusta :), jos sitä vaikka joku päivä kokeilisi tehdä :) kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että postaus oli hyödyllinen, niillä on aika kiva tehdä ja päästää vaan luovuus valloilleen :)

   Poista
 6. tosi hyvä ja mielenkiintoinen tuto :) itelläkii on yks purnukka mikrohelmiä mut en oo koskaan kokeillutkaan.. tuo kukkanen näyttää kivalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ite oonkin noita kukkasia tehnyt useamman. Rusettikin on kiva vaihtoehto :)

   Poista
 7. oi ihanat<3 Kiitos tästä just tilasin mikro helmiä ja nyt sit tiedän miten niitä voi käyttääkkin:) Pitää vaa olla aikaa että noita voi alkaa laittaa ettei kiiressä alota:))

  Ps. Liity lukijaks:)? http://funnyartic.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Käyn tutustumassa blogiisi :)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita olivat ne sitten risuja tahi ruusuja, kunhan ovat asiallisia :)