sunnuntai 18. elokuuta 2013

Näin muokkaan kuviani haaste

Sain haasteen E-S:ltä Embosnails! blogista ja Janitalta Laatikollinen lakkaa blogista. Kiitos teille molemmille ja pahoitteluni viivästyneestä haasteen toteuttamisesta.

Haasteen säännöt:
1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta.
2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopiviksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa.

Niin joo, mulla tosiaan hieman venähti tää postauksen teko. Oikeestaan jo siitäkin syystä, että mietin pitkään miten tämän toteuttaisin. Mähän olen hyvin pitkälle itse oppinut tietokonetta käyttämään. Mun rakennuspiirtäjän koulutuksestakaan paljoo näitä kuvan käsittely ohjelmii käytetty. No Paint opeteltiin silleen pinta puolisesti.
Mua hihityttää ihan oikeesti jo kirjoittaa tätä ja oikeesti nyt saa sitten nauraa ihan vapaasti :DD Soveltaminen jälleen kunniaan!!!

No tässä ensimmäisenä siis se muokkaamaton kuva. Kuva on otettu HTC Desire hd kännykällä.


Seuraavana muokattu kuva...

Ja nyt siihen hauskaan osuuteen :DD Eli siirrän kuvat kännykästä koneelle. Avaan ne Windows valokuvien katselu ohjelmaan. Tässä vaiheessa karsin kuvista tärähtäneet ja muuten vaan ihan törkeen huonosti onnistuneet kuvat pois. Samoin käännän kuvat oikein päin.

Valittuani mieleisen kuvan avaan se Paint:in puolelle.

Jos kuvassa on jotain rajattavaa, niin kuin tässä kuvassa nuo leimauslaatasta käytetyt kuviot. Otan ja rajaan ne mieluisella värillä ruisku työkalulla.


Sen jälkeen rajaan kuvasta halutun osan.

Kopioin kuvan ja suljen ohjelman pohjalta.

Avaan kuvan Microsoft PowerPointille, jossa tallennan kuvan valokuvaksi, halutulle nimelle ja jpeg muotoon. Kuvat tallennan kansioon leimattavat...

Kun kaikki kuvat on käsitelty ja tallenettu niin avaan TRS Watermark Software ohjelman joka hakee kaikki kuvat automaattisesti leimattavat kansiota ja leimaa ne valmiiksi valmiiksi tallennetulla vesileimallani. Tämä tapahtuu muuten tosi nopeesti... ihana ohjelma ja ihana ystäväni joka sen mulle asensi koneelle <3

Valmiit leimatut kuvat siirtyvät automaattisesti Leimatut kansioon, josta ovatkin sitten mulle käytettävissä blogia varten. Kuvat on otettu kameralla koossa 1M (1280*768) joka onn muuten riittävä koko ettei kuluta tuota googlen kuvamuistia ja leikkaamisesta johtuen kuvat ovat yleensä vielä pienenpiä, jonka takia blogiin lisätessä suurennan ne vielä erittäin suuriksi.

TSÄHHH!!! Oliko tarpeeksi sekavaa ja monimutkaista? :DD No mutta näin olen siis tottunut tekemään ja kuviahan en siis värien puolesta enkä pikku virheiden kuten karvojen jne. takia ole muokkaillut.

Mutta mutta, tähänkin on toivon mukaan pian tulossa hieman muutosta. Ostaa pätkäytin itselleni uuden kamera :) Ja siis tää on vaan digikamera, ei järkkäri, mutta kuitenkin tällä saan otettua jalustan päällä kuvia ajastuksella, joten varmaan kuvia molemmista käsistä yhtäaikaa tullaan näkemään ny useammin :D

Uusi ohjelma tuli kameran myötä koneella ja opettelu on ihan vaiheessa vielä.

Tällä saapi sitten korjattua kuvia just niin paljon ku tahdon ja jaksan :) Niin ja kuin paljon jaksan opetella :) Mutta se sitten vasta kun ohjelma ja kamera on mulla kunnolla hallussa... siihen saakka joudutte kärvistelemään näiden mun soveltamisten kanssa :D

Ja nyt sitten tää haaste on pyöriny jo monen monessa blogissa, joten en erikseen nimee ketään haastettavaa. Matti myöhänen kun nyt taas olin. Vapaasti saa ottaa ja toteuttaa :)
Ps. Noi sinertävät kuvat on muuten valokuvia tietokoneen ruudusta... josta johtuu toi outo väri :D

2 kommenttia:

  1. Mulla taitaa olla sama kamera jolla kuvaan tällä hetkellä blogikuvat. Olen tykännyt kovasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olympus SP-620UZ on kameran malli. Aikas näpsäkältä vaikuttaa :) Vielä en tosin osaa sitä niin hyvin käyttää kuin toivoisin :)

      Poista

Kommentit ovat tervetulleita olivat ne sitten risuja tahi ruusuja, kunhan ovat asiallisia :)