maanantai 12. elokuuta 2013

Tallinnan reissusta osa 2

Nyt sitten päästään Vanhassa kaupungissa sijaitsevaan nukke museoon (NUKU muuseum). Käytiin täällä ensimmäisenä päivänä. Mulle tää oli oikein mielnkiintoinen kohde. Luulisin, että suurin osa lukijoista tietää, että tykkään näperrellä ja tuunailla aikalailla laidasta laitaan. Kaikki nuket/naamiot ja reksivisiitta oli tehty käsin. Kauhukammio ja siihen liittyvät jutut olivat minusta kaikkein hienoimpia sillä olenhan mä kauhufriikki niin leffojen ja kirjallisuus makuni kanssa.
Sisäänpääsy oli 5€ ja museoon sai tutustua ihan omatoimisesti ajan kanssa :)Aulassa olevia käsinukkeja

 Jonkin sortin marionetteja

 Nämä nukke hahmot olivat suurin piirtein mun kokosia ja mähän oon 161cm pitkä :)

 Taitaa olla jo aikas vanha lelu tämä koiruli :)

 Alakerrassa käytävässä oli puvusteita laidasta laitaan... Näiden takana oli huone jossa myös mallinukkejen alla näkyvä lasi lattia.

 Lasin alta paljastui tarkemmalla tutkailulla vaikka ja mitä mm. nämä mitä laitoin tuohon kollaasiin. Harmittavasti vain salamavalo heijastui lasin pinnasta kuvia ottaessa. Kieltämättä mua hirvitti kävellä lasilattian päällä o.O

 Huoneessa oli myös lasinen toivomuskaivo :)

 Matkan jatkuessa alkoi jo jonkin matkan päästä kuulua jotain höpötystä joka paljastui tälläiseksi interaktiiviseksi seinäksi. Keskellä tv ruutu johon tuli sitten noita nappeja painamalla eri henkilöistä lyhyt historiikki :)

 Napin painamisen jälkeen seinän väri vaihtui sinisestä punaiseksi ja ohjelma alkoi.


 Seuraavana oli vuorossa erinäisiä rekvisiittoja, näitä oli mun mielestä aika vähän...

 Poraiden vieressä meitä odotteli tälläinen kelloksi pukeutunut mallinukke :D

 Portaikossa oli piirustuksia nukeista. Nää olivat musta aika hauskan näköisiä... tiiä vaikka jossain vaiheessa jotain tämmöistä toteuttaisin kynsillekkin :D

 Matka jatkui... ja nukkejen koot suurenivat ja vankityrmäkin löytyi. Reppana oli jo melko huonossa hapessa. Tais olla pitkä tuomio hepulla :)

 Järjetön määrä nukkeja, näitä seiniä oli todella monta.

 Hmmmm... käsiittääkseni tää on miehen asu :D Ainakin nukesta päätellen. Toivottavasti mun joskus tulevalla prinssilläni olis vähän erilaisemmat vaatteet :)

 Matkalla oli tälläisiä valokuva seiniä, joilla sai ottaa itsestään kuvan... otin itsestäni myös kuvan toisella tavalla... kännykällä :D

 Lisää erikoisia nukkeja.


 Näitä oikein kunnon nukketeattereita oli muutama, kolmannesta kuva ei valitettavasti onnistunut :( Hienoja joka tapauksessa.

 Vähän tutumpiakin hahmoja löytyi. Ja olisihan se ollut kumma jos pinokkiota ei olisi ollut koko museossa :)

 Erikokoisia naamioita. Vasemman puoleinen oli valtavan kokoinen, vitriinissä olevat ihan semmoisia normi kokoisia aikuisen päähän sopivia.


 No niin nyt päästään siihen kauhu aihe piiriin mikä mua kiinnosti eniten. Katsokaa kuin upeaa käsityötä nää on!

 KAUHUGALLERIA... Oikeesti tosiaan tuolla oli melkoisen hämärää... Jouduin käyttämään salamavaloa jotta kuvista näkisi jotain.

Kattokaa kuin söpö lehmu <3 

Kieros alkaa olemaan lopuillaan. Mulle jälleen "kauhun hetkiä" lasinen silta!!! Ja se siis roikkui vaijereiden varassa! Mutta joo uskalsin kuin uskalsinkin kävellä sitä pitkin :)

 Sillan päällä roikkui mm. tämmöinen ihmisen kokoinen hämähäkki :) Takana näkyvissä ikkunoissa oli näiden nukkejen tekijöiden työpaja. Sinnekkin päästiin kurkkaamaan.

Kierros oli kiva, ja sopivan mittainen. Aikaa olisi saanut siellä enemmänkin kulumaan, mutta meillä oli ravintolasta varattuna pöytä jonne suuntasimme seuraavaksi :) Siinä siis seuraavan postauksen aihetta osittain... loput ovat sitten näitä tyypillisiä maisema kuvia Vanhasta kaupungista :)

2 kommenttia:

  1. Awwwww kun toi lelukoiruli on söpö! =)

    VastaaPoista
  2. Eikös, tuolla oli kyllä toinen toistaan upeampia käsitöitä :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita olivat ne sitten risuja tahi ruusuja, kunhan ovat asiallisia :)