lauantai 12. syyskuuta 2015

Uusi koti osa1

Lupailin postauksia mun uudesta kodistani jo aiemmin. Niitä tulee nyt sitten ainakin muutama jos ei jopa neljä :) Joo kuvia on paljon... Aloitetaan siitä miltä kämppä näytti ennen kuin oltiin muutettu sinne sisään. Siivous vaiheesta ja maalaus vaiheesta siis. Tässä postauksessa ei ole kaikkia huoneita mm. makuuhuone ja mun työhuoneeni puuttuu täysin. Niistä myöhemmin lisää toisessa postauksessa. Tää mihkä nyt mä ja mieheni muutimme yhteen lasteni kanssa on siis omakotitalo isolla pihalla. Vuokra on kohtuullinen ja huoneita on keittiö, iso olkkari, 3 makuuhuonetta, veski, pesuhuone, sauna kahdella kiukaalla (sähkö ja puu) kaksi eteishuonetta ja ns. käytävätila. Autotalli ja varastohuone löytyy myös. Meillä on myös älyttömän iso katettu terassi jossa onkin kesällä tullut paljon aikaa vietettyä :) Pihalla oli lapsille leikkimökki, hiekkalaatikko ja liukumäki. Voitte arvata että pojat olivat mielissään. Talin takapihalla on jonkin verran asfalttia ja loput pihasta on nurmikkoa ja kasvimaata + muita istutuksia mm. kirsikkapuu, raparperia ja vadelmaa löytyy.
Aloitetaan keittiöstä. Laattalattia ja ihan perus keittiökaapit tuollaisena koivun värisenä. Ihan perus siistit ovat. Oma tiskari tuli tuohon koloon uunin viereen, se kun oli just ostettu entiseen kämppään :) Pöytä ja lamppu ei oo meidän vaan entisen asukkaan jonka tavaroita roikkuu muuten vieläkin meidän nurkissa :( Että joku voi olla saamarin saamaton tapaus!
Olkkarista kuvaa seuraavaksi. Takan vierestä lähti tuo ihme verhoviritys hyllyn edestä veks kokonaan. Sievä kaarihylly siellä piilossa. Lattia on lautalattia kivan nariseva sellainen... eipän pääse vorot ainakaan hiippailemaan yöllä huomaamatta meillä :D
Noi seinä ja kattopalkit on mun mielestä aivan ihanat! Niihin mä ihastuin ihan ensimmäisenä tässä kämpässä ja tietenkin tuohon olohuoneen isoon kokoon. Tässä tapauksessa koolla on todellakin väliä :D

Olohuoneen lisäksi tässä näkyy avoimena oleva vanhemman poikani huone ja kiinni oleva ovi on veskin.
Seuraavaksi pari kuvaa siitä ns. käytävätilasta jonka kautta siis pääsee ulos etuoven kautta, molempien poikien huoneisiin, veskiin ja meidän aikuisten makuuhuoneeseen ja sitä kautta mun työhuoneeseen.

Seuraavaksi pari kuvaa nuoremman poikani huoneesta. Joka oli siis alunperin lähes väritön. Johon tuli muutos nopeasti. Väri on poikani itse valitsema ja olen itse siihen todella tyytyväinen, suorastaan pirteä väri :) Sohva on myöskin edellisen asukkaan josta sentään ollaan päästy jo eroon, huh!


Vuorossa vanhemman poikani huone joka sai loppujen lopuksi vaalean sinisen värin pintaansa joka myöskin on poikani itse valitsema väri. "Poikaväri" niin sanoakseni :)


Saunastakin pari pimeää kuvaa :D Siis se on oikeestikkin tumman ruskea, lähes musta paikkapaikoin ja mä tykkään siitä kuin hullu puurosta! Hyvät löylyt tulee molemmilla kiukailla, tosin puukiuasta tulee useimmin lämmiteltyä. Vähintään 2-4 kertaa viikossa käymme hikoilemassa. Onhan meidän molempien työt kyllä sellaisia että niissä likaantuu suhteellisen paljon ja mikäpä sen parempi paikka saada liat irti kuin sauna.

Siinäpä tämä postaus tällä erää. Lisää tulee vielä :)

2 kommenttia:

 1. Ihana tosiaan tuo olkkari! Teillä on saunassa siis perussähkö- JA puukiuas? Kuinka mahtavaa, kyllä puusaunassa saa niin paljon paremmat löylyt!
  Kirjoittele ihmeessä lisääkin uudesta kodista, mua ainakin kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu molemmat kiukaat tosiaan löytyy. Kiva kuulla että postissa aihe on ollut kiinnostava. Lisää tulee ens viikonloppuna :)

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita olivat ne sitten risuja tahi ruusuja, kunhan ovat asiallisia :)